Seamanshouse

Забележителности

1-DAR-Nautical-rope-knots-w-2

Пристанище бургас

Да се насладите на сутрешното си кафе, любувайки се на кипящия живот на Бургаското пристанище, осеяно с кораби, яхти и лодки, е сред удоволствията, които всеки, идващ в града трябва да си подари. Нещо повече – на морската гара на града ви очакват разнообразие от заведения, които ще задоволят и най-взискателния вкус.

Централният плаж, морската градина и мостът

Бургаски класики – Морската градина, мостът и централният плаж в Бургас. С широката си златна пясъчна ивица с гледка към фара на Бургас, централният плаж в града е сред най-красивите плажове на българското Черноморие. Морската градина е душата на Бургас. Разходете се из пъстрия символ на града, предлагащ изобилие от ботаника и култура. Сред списъка с класики заслужено поставяме и емблемата на града – мостът на Бургас, до който можете да стигнете през Морската градина. Всяка от “бургаските класики” е на няколко минути приятна разходка от входа на Seaman’s house.

Остров Света Анастасия

Островът Света Анастасия е сред най-мистичните и пословично красиви места на Българското крайбрежие. Островът е известен със своята богата история, скални феномени и църквата “Успение Богородично”. Днес на острова има лекарна с билки, както и ресторант с ястия по стари автентични бургаски рецепти. Коребчетата към о-в Света Анастасия отплават на 500 метра от входната врата на Seaman’s house.

Бургаското езеро - екопарк за биоразнообразие и алтернативен туризъм “Вая”

Най-голямото естествено езеро в България е именно Бургаското езеро. Езерото е с огромна значимост за водолюбивите птици и в района му са 245 вида птици, 71 от които са включени в Червената книга на България. На територията на езерото е създаден екопарк за биоразнообразие и алтернативен туризъм “Вая”, благодарение на който можете да наблюдавате пернатите и да научите много интересни факти за живота и навиците им.

Басейни с луга и лечебна кал

Разнообразете своята почивка, докато се грижите за здравето и кожата си с посещението на басейните с луга и лечебна кал край Бургас.
Черната кал и черноморската луга са доказани средства за профилактика и лечение и гарантирано ще оставят кожата ви сияеща и мека.

Античните градове Несебър и Созопол

Бургас се намира в непосредствена близост до два от най-красивите антични градове – на север е Несебър, а на юг – Созопол. И двата града изобилстват от антични постройки, придаващи им неповторима атмосфера и съхраняващи българската история.